01. 01. – 31. 03. 2022
Olga Krykun
Sad Paradise Resort ***

Olga Krykun bude v rámci rezidence zkoumat a postupně realizovat svou vizi melancholického uměleckého hotelu. Symbolicky se odkáže na své předchozí stejnojmenné video, v němž zpracovává vlastní zkušenosti s imigrací. V prostoru INI bude vytvářet možné kulisy, objekty i události tohoto "hotelu", přičemž ho po určitou dobu otevře k práci i prezentaci také jiným umělcům, s nimiž ji může pojit pocit přemístění, stejně tak jako touha po jeho nabourání.

Olga Krykun (*1994) se svou praxí pohybuje v médiu videoinstalace, sochařství a malby. Její práce je silně založena na intuici, emocích a osobní zkušenosti. Skrze vyprávění obohacené současnými symboly vytváří rozporuplnou mytologii dneška a její díla připomínají jakýsi tranzový surrealismus. Olga pochybuje o zažitých způsobech fungování oboru, a tak hledá nové pracovní metody, ať už sama či ve spolupráci s dalšími umělci. 

V roce 2021 získala Olga Krykun magisterský titul na UMPRUM, kde studovala v ateliérech supermédií a malby. Během studia absolvovala stáže v Athénách (TEI), Stockholmu (Konstfack) a Taipei (NTUA)


4.2. 2022 od 18:00 SAD PARADISE RESORT *** - welcome drinks buffet

Sad Paradise Resort *** láká ke strávení klidné a ničím nerušené chvíle v malebném okolí spodního Žižkova. Pyšní se vyladěným a útulným výbavením, které vytvořila umělkyně Olga Krykun a které svým designem odkazuje k místu autorčina původu - jižní Ukrajině. Ubytováni budete v prostorném pokoji s vysokými stropy v osobitém architektonickém stylu budovy, přičemž předpokládaná délka vašeho prvního pobytu jsou čtyři hodiny. (Odpovídá délce chystané akce).

Kromě setkání s přáteli nebo zcela novými zajímavými osobnostmi se můžete těšit na pečlivě sestavené menu složené z ochutnávek regionálních specialit a na vyváženou kombinaci teplých a studených nápojů.Náš resort nabízí také další služby, jakými jsou podpora a ubytování jiných autorů a bohatý animační program zacílený na společné trávení času. V závěru pobytu se můžete rovněž těšit na zahájení slavnostní gala show. 

Událost podléhá současným epidemiologickým vládním opatřením.

Akce je realizována díky podpoře podpoře Ministerstva kultury, Hlavního města Prahy a Státního fondu kultury.


Únor - Duben 2022 ARTISTS FOR UKRAINE I - IV

(26.2., 9.3., 3.3., 25.3.)


Se zlomenými srdci sledujeme dnešní situaci na Ukrajině. Nemáme slov, kterými bychom mohli vyjádřit svůj soucit.
Ve jménu umělkyň a umělců z různých oborů a vysokých uměleckých škol bychom Vás rádi pozvali na benefiční akci pro humanitární pomoc Ukrajině.

Navštivte nás v galerii INI, kde budete moci zakoupit umělecká díla nebo přispět libovolnou částkou.

Vybrané peníze budou zaslány na účet pro okamžitou pomoc zřízený Ukrajinskou ambasádou v ČR a dobrovolníkům přímo a Ukrajině.