01. 05. – 30. 06. 2021
Lála Myslíková
Všude špatně, doma není

15.5.2021 v 18:00 Všude špatně, doma není 

V úvodní události bude rezidentka Lála Myslíková skrze vitríny zapojovat procházející do výzkumu, který vyústí během června v herní program věnující se otázkám domů a bydlení. Během rezidence bude autorka hledat klíče k solidární budoucnosti pro všechny a ptát se po tom, co znamená domov a proč se někteří lidé nemají kam vrátit, zatímco druzí vlastní prázdné domy. Rezidence se uskuteční v rámci celoročního cyklu Obrazy neviditelných a jeho první části s názvem Zmatení věnující se ztrátě orientace a hrám. 

Akce je realizovaná díky finanční podpoře Ministerstva kultury, Státního fondu kultury a grantu Hlavního města Prahy.

Tato vernisáž je součástí společné události spřízněných žižkovských galerií, která je pořádána k příležitosti znovuotevření místních galerií současného umění poté, co byly uzavřeny z důvodu globální pandemie. Návštěvu vernisáže, tak doporučujeme spojit se souběžným programem v galeriích 35M2, Atrium, CSO, Galerie Toyen, Garage Gallery, hunt kastner, Nau Gallery, Nevan CONTEMPO a VI PER. 

25.5. 2021 v 17:00 Shine bright like a Diamond

Srdečně vás zveme na městskou hru současné rezidentky INI PROSTORU Lály Myslíkové. Místo setkání bude před bytovou rezidencí River Diamond v Karlíně (50.094351, 14.444202). „Rezidenční palác“, jak je nazýván tento nový bytový komplex na břehu Vltavy, je tvořený 230 byty, které jsou propojeny soukromou zahradou, vybízející k trávení společného času. Je ale možné, aby se člověk i zde cítil izolovaný? Je udržitelný tento způsob bydlení a jak vypadá ve skutečnosti dynamika trávení volného času v podobných soukromých komplexech? 

Lála Myslíková je studentka FAMU (CAS). V současné době patří mezi její hlavní témata politický sociálně-kulturní aktivismus a genderová nerovnost, která zkoumá skrze herní prostředí (v online i offline rozhraní). V rámci nadcházejícího programu představí svůj poslední projekt – autorskou hru Olga. V té hráče seznamuje se světem své matky Olgy - samoživitelky, ekonomické uprchlice, oběti násilí a diskriminace. Herní prostředí, které autorka vytváří, nabízí prostor k mezigeneračnímu dialogu a sdílení zkušeností.

Rezidence je součástí open callu vypsaného platformou Artyčok.tv. 

Akce je realizovaná díky finanční podpoře Ministerstva kultury, Státního fondu kultury a grantu Hlavního města Prahy.