02. 07. – 31. 07. 2020
Jana Doudová, Viktor Vejvoda
Trojan Tactics residency aka Toulouse - Prague - Berlin - Tiraspol - Seoul Cultural Embassy


9.7. 18:00 Corona Cocktail

Výstava reflektuje současnou globální krizi a představuje umělecká díla, která zachycují různé zkušenosti se situací pandemie. Umělecká díla od mezinárodních umělců jsou osobními výpověďmi a nashromážděnými materiály naší fyzické a online reality. Výstava zkoumá nové přístupy vzájemné interakce a poukazuje na strukturální problémy, kterým čelíme.

Vystavující umělci: Melanie Garland, Gemini Kim a Jaemin Paik a Cholhee Han, Park Ki Hyun, Sebastien Mazauric, Jakub Valenta, Viktor Vejvoda.

Trojan Tactics Studio

Umělecký kolektiv Trojan Tactics bude fungovat v prostoru INI galerie v průběhu měsíce července jako „Toulouse - Praha - Berlín - Tiraspol - Soul Kulturní velvyslanectví“. Kromě zprostředkování mezinárodní výměny a laboratorního konceptu galerijního prostoru představí také termotisk, kavárnu, laserové graffiti a mnoho dalšího. Cílem rezidence je otevřít galerijní prostor jako společnou kancelář pro interakci. Komponované večery a otevřené dny budou upřesněny. Programem vás budou provázet Jana Doudová, Viktor Vejvoda a hosté.

Program vznikl ve spolupráci s curatorial collaborative, curatorialcollaborative.net

Projekt je realizován díky finanční podpoře Ministerstva kultury, Státního fondu kultury a grantu Hlavního města Prahy.

29. 7. 19:00 Reverse Mantra Vinyl release party & Trojan Tactics open studio

Projekt Reverse Mantra vás srdečně zve na křest holografické desky navržené umělkyní Gabrielou Těthalovou. Název odkazuje na zvuk a opakování - „mantra“ jako píseň nebo báseň a meditativní stav mysli v malířském procesu, „zvrat“ souvisí s bodem, kdy je řád narušen, aby vytvořil něco nového a nepředvídatelného. Skladbu složila Pia Achternkamp na základě společných hudebních improvizovaných setkaní.

gabrielatethalova.art
piaachternkamp.com

Otevřené studio Trojan Tactics představí výstupy Samizdat Publishing, Indoor Laser▧Grafite Constellation a Cardamon Street Coffee Bar, 12 cm Deep.

trojantactics.tumblr.com

Program bude doprovázen hudbou Pii Achternkamp a dj AJE.


Akce je součástí rezidence Trojan Tactics a curatorial collaborative
aka Toulouse - Praha - Berlín - Tiraspol - Soul Kulturní velvyslanectví na Žižkově

curatorialcollaborative.net

foto design: Gabriela Těthalová

Akce je realizována díky finanční podpoře Ministerstva kultury, Státního fondu kultury a grantu Hlavního města Prahy.