01. 07. – 31. 08. 2019
Kateřina Konvalinová
Santai

11.7. 19:00 - Santai Warming Up

První ze série eventů, které proběhnou v rámci rezidence Kateřiny Konvalinové s názvem Santai. Kateřina se pokusí formou performativní přednášky a prezentace o přehodnocení vlastní předešlé tvorby a představí nadcházející program rezidence. Součástí bude také pásmo videí jiných autorek a autorů - to vše završené karaoke party, pokud to nálada dovolí.

Kateřina Konvalinová (*91) je studentkou Akademie výtvarných umění v Praze, ateliéru Intermediální tvorby. Pracuje především s médiem videa a performance. Jedním z důležitých témat její práce je láska chápaná jako radikální transformativní síla či obecněji jako způsob jednání/politiky v opozici k současné politice ega a moci. Ve svých předešlých pracích se zabývala změněnými stavy vědomí, psychedeliky asistovanou terapií, psychedelickou kontrakulturou 60.let či metodami rozpuštění ega jakožto možné léčby dnešních společenských psychóz. Ve své současné tvorbě se dále zabývá fenoménem formující až traumatické události, ve smyslu “byl to těžký rok, ale zpětně jsem za to rád/a”, tak i motivem zpomalení - přehodnocení - sebereflexe. Zpomalení a přehodnocení spolu s narůstajícím neklidem jsou i leitmotivy její letní rezidence v INI s názvem Santai (pohoda, klídek), které bude rozpracovávat a tématizovat v sérii nadcházejících eventů.

Akce probíhá díky finanční podpoře Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Hlavního města Prahy.

Za podporu také děkujeme Kasárna Karlín.

22. a 23.8. Santai II: Čtenářský klub voskové batiky

Pohodové posezení náhodného čtenářského kroužku s workshopem voskové batiky. Přijďte si užít trochu rukodělné činnosti při poslechu mluveného slova. Téma čtenářského klubu bude postkoloniální literatura a kulturní apropriace. Vítány jsou všechny druhy textů - od teorie k poezii.

Materiály potřebné k batice budou k dispozici, pokud by si někdo chtěl donést například vlastní kus látky či oblečení, tak ideálně v bílé barvě. A pokud vlastníte nebo znáte někoho, kdo vlastní plynový či elektrický přenosný vařič, vemte ho s sebou.

První den budeme voskovat.
Druhý den se bude barvit.

Drobné občerstvení a slunce v duši included, avšak vítány jsou jakékoli potravinové a nápojové příspěvky do společného menu.

S sebou: věci na převlečení (horký vosk má tendenci kapat, proto nedoporučuji oblékat se velmi slavnostně), měkkou tužku a případně textový či audio příspěvěk do čtenářského klubu

Batice nazdar!

31. 8. 19:00 Say bye to Santai

Závěrečná akce rezidence Santai Kateřiny Konvalinové i loučení se s létem.

🌞 artist stand-up + ukulele

🍍 live sítotisk (i na vlastní donešené oblečení)

🍹 drinks