01. 08. – 30. 09. 2018
Lenka Glisníková a Tania Nikulina
POPY STORY

29. 8. 19:00   POPY STORY

Společný projekt Lenky Glisnikové a Tanie Nikuliny je druhou částí série, jejímž pilotním dílem byla performance v Galerii Rudolfinum. Prostor INI se stane půdou pro launch party nové kolekce papučí pro všechny smysly. Prostředí balancující mezi domácí pohodou a showroomem materiálů. Změna už nastala, ale ještě nám to úplně nedochází. Scéna jako vystřižená z poslední obálky magazínu se tak zničehonic mění v baladu o skutečném pohodlí, v níž jsou opsané jiné formy perfektních domovů. Odlišné než vydáme na upoutávkách airbnb bytů. Jako by objekty byly prázdné nádoby neustále těkající po místnosti. Snad práce s momentem neukončeného formování. Kulisa se pohybuje ve větru dokud nevykrouží odraz řádně zkolaudovaného butiku pro vyznavače adidasek.

Ústředním prvkem rezidence Tanii Nikuliny a Lenky Glisníkové (srpen-září 2018) je moment relaxace, klidu či meditace. Chvíle odpočinku doprovázejí objekty jako papuče, jurta nebo aromalampy. Tyto objekt jsou prostředkem zkoumání hranic mezi osobním a veřejným v prostředí domácího interiéru a jeho reprezentace v komerční sféře. Papuče jsou také rekvizitou, performativním prvkem kladoucím otázku, kde leží hranice mezi designovým výrobkem a uměleckým objektem. Vynořují se z nově vzniklého hybridního prostoru, který je tu keramickou dílnou, tu čítárnou a jindy meditační místností. Na pomezí showroomu a domova se za vůně aromalamp odehrává série performativních akcí. Součástí projektu je také práce s fotodokumentací, která expanduje na vzory závěsů, sedacích polštářů a dalších interiérových objektů nebo keramiky.

https://www.facebook.com/event...

14. 9. 19:00 POPY STORY 2

Společný večer Tanii Nikuliny a Lenky Glisníkové je druhou částí série POPY STORY, jejíž pilotní událostí bylo pozvání do showroomu nových papučí. Tentokrát se necháme unášet na vlnách Tuaregu prokapávajícího pod celty meditačních jurt. Dokonalé nasvícení pastelových výloh v pozadí a krátkých small talků střídá příslib rituálního zasvěcení do nových forem odpočinku.
Live hudba Kateřiny Palešníkové a Jana Hrubeše opanující klenuté prostory napovídá, že rozjímání se ponese v rytmu kolektivních těl.
Taking bars for anxiety? Folk body swag. Chceš zvolit jeden z druhů spánku, stát se asertivním nebo naformátovat smysly podle našich vlastních norem?

20. 9. 17:00 POPY STORY 3

Závěrečný projekt Tanii Nikuliny a Lenky Glisníkové promění INI prostor na situaci, v níž autorky přenášejí účastníka do imaginativního příměstského tábora. Stavební práce za okny galerie proniknou také do prostor INI, kde začnou konstruovat zcela nové formy bytového světa. Co zůstane z hotového tvaru po zkolaudování prostorů a naší mysli? Od opening party showroomu papučí a live music meditace, se přeneseme k workshopu stavění improvizovaných přístřešků, následovaného procházkou po Vítkově a lekcí participativního spánku.

Program:
17-18 hodin – workshop stavebních prací
18-20 hodin – procházka Vítkovem
20-22 hodin – hermelínová zastávka V tunelu
22-10 hodin – ubytování v prostorách INI

Sebou si vezměte spacák a karimatku!

Pro účast v programu je nutné se předem rezervovat na emailu info@iniproject.org
Kapacita míst je omezena.

Akce probíhá díky finanční podpoře Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Hlavního města Prahy.